Blog

Dit zomerse weer schreeuwt om een lekkere Sangria

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Sangria

Ik waan me weer even terug op een terrasje in Spanje. Genieten van een ander land en cultuur en met zijn heerlijke tapas. Eindeloos proeven van al die kleine gerechtjes die we nog niet kennen en natuurlijk met een glas heerlijke Sangria erbij. Met onze verlate zomertemperaturen bij uitstek het moment om nog even na te genieten van de vakantieherinneringen.

detail ingrsangria 2015 02
Voor de Sangria hebben we nodig: 6 personen
1 liter rode wijn 
3 dl spa rood
3 dl jus d'orange
120 gr suiker
1,5 dl cognac
1 stuks 2 cm verse gemberwortel
1 stuks citroengras (Sereh )
2 laurierblad
3 stuks steranijs
2 kaneelstok
1 citroen in kleine stukken gesneden
1 sinaasappel in stukken gesneden
100 gram aardbeien gehalveerd
3 stuks nectarine ik kleine stukken gesneden
4 takken munt


Doe de rode wijn, spa rood,jus d'orante,cognac en de suiker in een grote schenkkan. Roer dit goed door elkaar. Snijd de gemberwortel in 2 stukken en plet de Sereh voor deze bij het vocht te voegen. Voeg het laurierblad, de steranijs en de kaneelstokjes eraan toe. Roer het geheel weer even. Snijd de citroen, de sinaasappel in partjes of schijven en snijd de aardbeien en de nectarine in kleine stukken. Voeg dit bij het vocht. Doe op het laatst de takjes munt erbij. Zet de Sangria 2 uur  in de koelkast. Voor het drinken roer je de sangria nog even goed. Serveer in een mooi glas met een ijsklontje.........Proost!

detail ingrsangria 2015 03

Restaurant voor 1 dag! het leukste uitje voor teambuilding

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Teambuilding á la carte! Restaurant voor 1 dag

Onze kookstudio verandert voor 1 dag in uw restaurant. Een keukenbrigade en een zwarte brigade moeten in 1 dag ervoor zorgen dat onze kookstudio wordt omgetoverd in een heus restaurant, een 3 gangenmenu voorbereiden en uw gasten bedienen. Een uitermate geschikte competentie opdracht of een zeer intensieve teambuilding voor uw medewerkers.R1D IMG 01

De keukenbrigade zal vanaf een bepaalde tijd zich gaan voorbereiden in de keuken onder begeleiding van onze chefkoks om een van te voren samengesteld menu te bereiden voor de gasten die op een later tijdstip zullen aanschuiven. Het menu wordt 2 weken van te voren vastgesteld zodat onze chefs de juiste Mise en Place lijsten en boodschappen kunnen samenstellen. De boodschappen worden door onze chefkoks gedaan en zullen op de dag van het event aanwezig zijn. Mise en place lijsten van de verschillende gerechten zullen worden doorgenomen alvorens de voorbereidingen starten in de keuken. Er is een tijdsspanne van 3 uur om alle gerechten voor uw gasten voor te bereiden. Wanneer de gerechten zijn voorbereidt zal de keukenbrigade alvast een personeelsmaaltijd gaan nuttigen aan tafel (hiervoor staat 30 minuten) Daarna zullen ze voor de bedieningsbrigade de personeelsmaaltijd bereiden zodat deze ook voor het ontvangst van de gasten kunnen eten aan tafel.

 R1D 03

De zwarte brigade (bediening) zal worden begeleid door professionals in het horecaleven en zullen het restaurant van helemaal op en top aankleden voor het ontvangst van uw gasten. De tafels zullen worden gedekt met wit linnen en men krijgt een gedetailleerde uitleg over het opdekken van tafels, etiquette en de mastiek van een restaurant. Hierbij hoort ook het sfeervol aankleden van het etablissement door middel van bloemen en veel kaarslicht. Ze krijgen een uitleg over de geserveerde wijnen en de spijscombinatie. Hiervoor wordt ongeveer 2 uur uitgetrokken tot het moment dat ook zij een personeelsmaaltijd zullen gaan nuttigen.

Een half uur voor het ontvangst van de gasten moet de keukenbrigade en de zwarte brigade helemaal klaar zijn met al hun voorbereidingen. De laatste details worden nog even doorgenomen en dan is het moment daar om de eerste gasten te ontvangen. 

R1D 04

De indeling van de keukenbrigade is geheel afhankelijk van de insteek en de invulling van de avond. Is het een teambuilding en of competentie gerichte opdracht of is het bedoeld als een relatiegeschenk naar uw relaties en leveranciers. Het kan ook een heel mooie eindejaarsafsluiting zijn, hoe leuk is het als de directie de koksbuis omdoet en voor de medewerkers een mooi samengesteld 3 of 4 gangenmenu kookt en serveert! Gegarandeerd een onvergetelijk moment en een avond waar nog lang over zal worden nagesproken!

R1D 02

We kunnen tot 14 max koken in de keukenbrigade en er kunnen 6 personen in de zwarte brigade. In overleg kunnen we ervoor zorgen dat er sloven aanwezig zijn voor de brigades met uw bedrijfslogo erop (dit moet maximaal 2 weken voor het event worden doorgegeven ivm tijdig leveren) Ook kunnen wij zorgen voor gedrukte menukaartjes met logo en het menu voor uw gasten. Ook kunnen wij zorgen dat er een fotograaf aanwezig is die dit bijzondere evenment een blijvende herinnering blijft.

R1D 07

De gasten worden ontvangen met een welkomstdrankje en een borrelhapje. Wanneer de gasten gaan zitten zullen de beide brigades aan het werk gaan om de avond in gang te zetten! De gasten zullen verrast worden door een hoogwaardig culinair menu met oog voor kleur, textuur, varieteit, mooie wijnen en natuurlijk 2 zeer gemotiveerde brigades.

Een bedrijfsevent waar nog lang over gesproken zal worden.

 

Pop Up Restaurant Zondag 14 Februari VALENTIJN

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Header PUP FB 2016

LOVE IS.......FOOD, BUBBLES, WINE & LOTS OF SINGELHUYSLIEFDE........

Wow.... Na hele drukke weken, een fantastische afsluiting van ons jaar een welverdiende vakantie en wat bezinning, wordt het toch echt weer tijd voor een Pop up Restaurant in 't Singelhuys. Ondanks dat de Popups altijd goed bezocht worden hebben we besloten de Popups terug te brengen naar 4 keer per jaar. De kookstudio met zijn kookworkshops en andere acticiteiten worden steeds drukker en de agenda dus voller. Kortom je moet weloverwogen keuzes maken!

De eerste Pop up van het jaar kan natuurlijk niet anders zijn dan op Zondag 14 februari....VALENTIJN.....!! We gaan jullie LOVEBIRDS, naast een mooi 3 gangenmenu, heerlijke bubbels, mooie wijnen en vibrant grooves, vertroetelen met heel veel liefde. Oftewel dat mag je niet missen........

Hoe meer LOVEBIRDS hoe meer vreugd! Dusss...SHARE & SAVE the Date! 

Tot zondag 14 februari!!!

 

Vergeet niet te reserveren want vol=vol!

Voor reserveren stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel op M 0651194164

 

Pulpo met Tomaten sinaasappelsaus

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Pulpo met tomaten sinaasappelsaus

Zaterdag 24 oktober …..over 5 dagen...... is ons Pop up restaurant weer voor jullie geopend. Het wild seizoen is weer geopend. “ Als het maar geen wild is”……krijg ik vaak te horen. Die te uitgesproken wildsmaak is niet voor iedereen weggelegd. Voor aanstaande zaterdag heb ik er dus voor gekozen om gevolgelte op het menu te zetten met een wildsmaak. Parelhoenpoot gemarineerd en daarna gegaard in de oven. Niet te uitgesproken maar een heerlijk en zeer smakelijk stuk mager witvlees.

 

Als voorgerecht hebben we een terrine van octopus (inktvis) gekozen. Ik ben zelf dol op alle inktvissoorten. Je kunt het in alle vormen, maten en bereidingen krijgen of maken. Een heerlijk en bijzonder smakelijk stukje vis.

 

Een octopus is één en al spier. Die moeten eerst 'ontspannen' worden. De traditionele manier is om het dier (dat al dood is) honderd keer tegen een rots aan te slaan. Maar een gemakkelijkere manier is om de octopus een paar dagen in de vriezer te leggen alvorens te gebruiken. Voor deze blog heb ik een heerlijk en makkelijk recept met spaans marokkaanse invloeden.

 blog inktvis 2015 1

Wat heb je nodig: 6 personen

2,5 kg pulpo l 1 citroen gehalveerd l 1 grote wortel l l 2,5 liter water, hierin wordt eerst de pulpo gekookt en langzaam gaar gesudderd.

1 sinaasappel l 2 glas sinaasappelsap l 5 teen knoflook l 2 grote ui gesnipperd l 1 theelepel pull biber (gedroogde peper bij de turk) l 2 kaneelstok l tomatenpuree 30 gr l 5 grote tomaten fijngesneden l 2 blaadjes laurier l 1 tak rozemarijn l 2 eetlepels suiker l zout l 5 tak platte bladpeterselie.

PC162408

Wanner de pulpo een paar dagen in de vriezer heeft geleden laat je deze ontdooien.

Daarna doe je octopus in een pan met koud water, ui, selderij, citroen en wortel en laat je deze aan de kook komen. Zet daarna op zacht vuur en laat een uur zachtjes doorsudderen. Haal uit het water en laat afkoelen.

Wanneer het is afgekoeld kun je de pulpo in gelijke schijven snijden. Bewaar deze in een bak. Fruit in een koekenpan de rest van de ui, de knoflook, de pull biber, de kaneel, de laurier en de rozemarijn tot een mooi glazig geheel. Voeg de tomatenpuree hieraan toe en laat deze even ontzuren. Voeg de suiker eraan toen en blus af met het sap van 2 sinaasappels. Doe de tomaten en de verse bladpeterselie erbij en laat het geheel op zacht vuur sudderen tot de saus mooi is gereduceerd. Laat afkoelen en serveer dit gerecht met bijvoorbeeld een koude aardappelsalade erbij en wat salade. Heerlijk als avondmaaltijd maar ook als borrelsnack.

Eet smakelijk!

Lieve groet,

Marjan

Pagina 1 van 3