Dit zomerse weer schreeuwt om een lekkere Sangria

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Sangria

Ik waan me weer even terug op een terrasje in Spanje. Genieten van een ander land en cultuur en met zijn heerlijke tapas. Eindeloos proeven van al die kleine gerechtjes die we nog niet kennen en natuurlijk met een glas heerlijke Sangria erbij. Met onze verlate zomertemperaturen bij uitstek het moment om nog even na te genieten van de vakantieherinneringen.

detail ingrsangria 2015 02
Voor de Sangria hebben we nodig: 6 personen
1 liter rode wijn 
3 dl spa rood
3 dl jus d'orange
120 gr suiker
1,5 dl cognac
1 stuks 2 cm verse gemberwortel
1 stuks citroengras (Sereh )
2 laurierblad
3 stuks steranijs
2 kaneelstok
1 citroen in kleine stukken gesneden
1 sinaasappel in stukken gesneden
100 gram aardbeien gehalveerd
3 stuks nectarine ik kleine stukken gesneden
4 takken munt


Doe de rode wijn, spa rood,jus d'orante,cognac en de suiker in een grote schenkkan. Roer dit goed door elkaar. Snijd de gemberwortel in 2 stukken en plet de Sereh voor deze bij het vocht te voegen. Voeg het laurierblad, de steranijs en de kaneelstokjes eraan toe. Roer het geheel weer even. Snijd de citroen, de sinaasappel in partjes of schijven en snijd de aardbeien en de nectarine in kleine stukken. Voeg dit bij het vocht. Doe op het laatst de takjes munt erbij. Zet de Sangria 2 uur  in de koelkast. Voor het drinken roer je de sangria nog even goed. Serveer in een mooi glas met een ijsklontje.........Proost!

detail ingrsangria 2015 03